Marjakukko
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/11/mustikkakukko_H.jpg
Marjakukko
Marjakukko on perinteinen suomalainen jälkiruoka, joka sopii niin juhlaan kuin arkeen. Voit laittaa täytteeksi haluamiasi marjoja, kuten vadelmia, mustikoita ja puolukoita – tai vaikka kaikkia sekaisin!
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Makea leivonta
- Marjat
- Perinneherkut
Valmistusohje
200 g margariinia tai voita
¾ dl sokeria
3 dl ruisjauhoja
¾ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte:
7-8 dl puolukoita tai mustikoita
¾ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhot siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
- Taputtele taikinasta ¾ uunivuoan (halk. 26 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
- Sekoita marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada seos vuokaan taikinan päälle.
- Kaaviloi loppu taikina leivinpaperin päällä noin 1 cm:n vahvuiseksi levyksi ja
aseta marjojen päälle. - Paista kukkoa 200-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Peitä leivinpaperilla,jos pinta tummuu liikaa.
- Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Hiilijalanjälki
0.63 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 732 kcal/annos
- Rasva 42.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 26.5 g
- Proteiini 6.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 94 g
- Sokerit 41.1 g
- Kuitu, kokonais- 9.2 g
- Natrium 372.8 mg
- Kalsium 124.5 mg
- Rauta 2.8 mg
- C-vitamiini 9.1 mg
Pääraaka-aineet
-
26.6 gJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
0.31 cupSokeri
-
3.4 cupPuolukka
-
0.5 tlLeivinjauhe
-
0.31 cupJauho, vehnäjauho, leipomoteollisuus, vastajauhettu
-
1.268 cupJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
0.317 cupSokeri
-
200 gVoi