Marjamurupaistos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/Ilmasto_marjamurupiirakka_H.jpg
Marjamurupaistos
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Marjat
Valmistusohje
500 g erilaisia pakastemarjoja (herukoita, mustikoita, vadelmia)
0,75 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Muruseos:
100 g rasiamargariinia
1,5 dl tattarijauhoja
0,75 dl sokeria
1,5 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
1,5 dl isoja (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2–3 rkl kylmää vettä
- Voitele piirakkavuoka (halkaisija 22-24 cm). Levitä kohmeiset marjat vuokaan ja ripottele joukkoon sokeri ja perunajauho ja sekoita kevyesti marjoihin.
- Nypi kuutioitu, kylmä rasva vehnäjauhojen kanssa rouheaksi muruksi. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut loput kuivat aineet. Sekoita vettä lusikallinen kerrallaan seokseen, niin että taikinaan muodostuu isoja paakkuja.
- Kumoa taikinamuru marjojen päälle keoksi. Murua saa olla keskellä paksumpi kerros kuin reunoille.
- Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes paistos on kauniin värinen ja marjat hieman kiehuvat paistoksen reunoilla.
0.29 kg CO2 ekv
- Energia 320 kcal/annos
- C-vitamiini 27.6 mg
- Rauta 1.8 mg
- Kalsium 109.6 mg
- Natrium 119.6 mg
- Kuitu, kokonais- 3.3 g
- Sokerit 20.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 39.7 g
- Proteiini 4.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
- Rasva 17.5 g
Pääraaka-aineet
-
500 gerilaisia pakastemarjoja (herukoita, mustikoita, vadelmia)
-
60 gsokeria (0,75 dl)
-
2 rklperunajauhoja
-
100 grasiamargariinia
-
100 gtattarijauhoja (1,5 dl)
-
60 gsokeria (0,75 dl)
-
100 grouhittuja pekaanipähkinöitä (1,5 dl)
-
50 gisoja kaurahiutaleita
-
1 tlvaniljasokeria
-
1 tlleivinjauhetta
-
3 rklkylmää vettä