Marjapannukakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_kasvisaineisto_marjapannukakku_H.jpg
Marjapannukakku
Valmistusohje
5,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 mm suolaa
1 l vaniljan makuista soijajuomaa
1 dl soijagurttia
0,5 dl rypsiöljyä
3 dl marjoja (tuoreita tai pakastettuja mustikoita ja vadelmia)
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vuoraa syvä uuninpelti leivinpaperilla.
- Sekoita kulhossa jauhoseos, kaurahiutaleet, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Lisää soijajuoma, soijagurtti ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja varmista, ettei taikinassa ole jauhopaakkuja.
- Kaada taikina uuninpellille ja ripottele marjat päälle. Paista pannaria uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä hieman
ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
- Energia 403 kcal/annos
- Rasva 9.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Proteiini 9.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 70.1 g
- Sokerit 11.8 g
- Kuitu, kokonais- 4.3 g
- Natrium 112.1 mg
- Kalsium 194.8 mg
- Rauta 6.5 mg
- C-vitamiini 2.8 mg
Pääraaka-aineet
-
150 gMustikka, metsämustikka
-
100 gJogurtti, soijajogurtti, maustamaton, rasvaa 2,3 %
-
1000 gSoijajuoma, soijamaito, alpro luomu
-
45 gRypsiöljy
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
65 gKaurahiutale
-
600 gJauho, jauhoseos, gluteeniton, vehnätärkkelystä