Marjaperhonen
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/marjaperhonen-1.jpg
Marjaperhonen
-
Avainsanat:
- Kesä
- Makea leivonta
- Marjat
Valmistusohje
pohja: tai valmis torttupohja
2 munaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
kostutus:
1/2 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria
täyte:
100 g appelsiinituorejuustoa
1/2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispi- tai kuohukermaa
päälle:
4-5 dl marjoja (mansikka, mustikka, vadelma, herukka)
kiille:
2 dl vettä tai mehua
1 dl hyytelösokeria
- Valmista ensin torttupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Kaada taikina voideltuun pyöreään irtopohjaiseen vuokaan.
- Paista torttu 175°C lämmössä noin 20 minuuttia.
- Halkaise kakku keskeltä kahtia ja nosta puolikkaat tarjoiluvadille perhosen muotoon.
- Kostuta kakkupohja vaniljasokerilla makeutetulla maidolla.
- Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit.
- Lisää joukkoon vaahdoksi vatkattu kerma. Sekoita täyte tasaiseksi.
- Levitä täyte torttupohjalle.
- Asettele päälle runsaasti marjoja.
- Valmista kiille. Kuumenna vesi tai mehu kiehuvaksi.
- Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja keitä pari minuuttia.
- Sivele kiillettä pullasudilla tai valuta varovasti lusikalla.
Hiilijalanjälki
0.3 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 191 kcal/annos
- Rasva 9.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.8 g
- Proteiini 2.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.6 g
- Sokerit 19.2 g
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Natrium 67.5 mg
- Kalsium 64.2 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 9.4 mg
Pääraaka-aineet
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
3/4 dlSokeri
-
1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1/2 dlJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
1/2 tlLeivinjauhe
-
1/2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 tlVanilliinisokeri
-
100 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
1/2 dlSokeri
-
2 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
4 1/2 dlMarja, keskiarvo
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 dlSokeri
-
1 tlVanilliinisokeri