Marjarahka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/talkkunamustikkavaahto.jpg
Marjarahka
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Välipalat
Valmistusohje
2–2 ½ dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 purkki (250 g) maitorahkaa
4 rkl sokeria tai maun mukaan
1–2 tl vaniljasokeria
3-4 dl (pakaste)marjoja
1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Lisää rahka vaahtoon varovasti sekoittaen.
3. Mausta sokereilla.
4. Lisää joukkoon tuoreet tai hieman sulaneet marjat ja sekoita varovasti.
Vinkki: Marjarahka sopii myös lettujen, pannarin ja köyhien ritareiden seuraksi tai vaikkapa kakun täytteeksi.
Testattu Marttakeittiössä
0.47 kg CO2 ekv
- Energia 240 kcal/annos
- Rasva 13.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.9 g
- Proteiini 7.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.9 g
- Sokerit 20.3 g
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Natrium 79.4 mg
- Kalsium 131.6 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 21.7 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
3 1/2 dlMarja, keskiarvo
-
1 1/2 tlVanilliinisokeri
-
4 rklSokeri
-
250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
2 dlKerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %