Marjarahka

G
4 annosta

Valmistusohje

2–2 ½ dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 purkki (250 g) maitorahkaa
4 rkl sokeria tai maun mukaan
1–2 tl vaniljasokeria
3-4 dl (pakaste)marjoja

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Lisää rahka vaahtoon varovasti sekoittaen.
3. Mausta sokereilla.
4. Lisää joukkoon tuoreet tai hieman sulaneet marjat ja sekoita varovasti.

Vinkki: Marjarahka sopii myös lettujen, pannarin ja köyhien ritareiden seuraksi tai vaikkapa kakun täytteeksi.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.47 kg CO2 ekv
  • Energia 240 kcal/annos
  • Rasva 13.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.9 g
  • Proteiini 7.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.9 g
  • Sokerit 20.3 g
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Natrium 79.4 mg
  • Kalsium 131.6 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 21.7 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus