Marmeladin valmistus
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/marmeladi.jpg
Marmeladin valmistus
Valmistusohje
1 kg marjoja ja/tai hedelmiä
750 g – 1 kg (9-12 dl) sokeria
- Hienonna kovakuoriset marjat ja hedelmät monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
- Pane marja/hedelmäsose ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Lisää tilkka vettä, jos se on pohjaanpalamisen estämiseksi tarpeellista.
- Keitä hiljalleen ilman kantta niin kauan, että massa alkaa saota, noin 45 minuuttia.
- Sekoita välillä.
- Tee marmeladikoe. Kasta kuiva lusikka marmeladiin ja nosta se kattilan yläpuolelle. Jos viimeiset pisarat tippuvat hitaasti ja ne ovat suuria, marmeladi on valmista.
- Jos marmeladi on löysää, voit lisätä siihen vähän pektiiniä. Sekoita marmeladikiloa kohti 3/4 tl pektiiniä, saman verran sitruunahappoa ja 2 tl sokeria. Kuumenna marmeladi ja lisää seos joukkoon. Keitä pari minuuttia.
- Tölkitä marmeladi välittömästi.
Hiilijalanjälki
0 kg CO2 ekv