Martan sienikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/08/Martat_sienikastike_vaaka_H.jpg
Martan sienikastike
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kasvis
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Perinneherkut
- Sienet
- Syksy
Valmistusohje
noin 400 g tuoreita mietoja metsäsieniä
1 sipuli
3 rkl margariinia tai voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kasvislientä
1 maustemitta valkopippuria
suolaa maun mukaan
2 dl ruoka- tai kaurakermaa
- Puhdista sienet ja pilko ne pannulle. Kuori ja hienonna sipuli.
- Haihduta sienistä irtoava vesi pannulla miedolla lämmöllä.
- Lisää hienonnettu sipuli ja rasva sienien joukkoon. Kuullota noin 5 minuuttia.
- Ripottele jauhot seoksen päälle, sekoita. Lisää kasvisliemi joukkoon. Kypsennä hiljalleen noin 10 min.
- Lisää lopuksi mausteet ja kerma. Kuumenna ja tarkista maku.
Muuntele! Kastikkeen koostumusta voi säädellä nesteen määrällä. Kun käytät vähemmän nestettä, saat sienimuhennosta.
Vinkki! Tarjoa kastike esimerkiksi perunoiden kanssa. Muhennoksena sopii myös uunitomaattien ja munakkaan täytteeksi.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.48 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 126 kcal/annos
- Rasva 9.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
- Proteiini 2.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.1 g
- Sokerit 2.7 g
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Natrium 300.2 mg
- Kalsium 14.6 mg
- Rauta 3 mg
- C-vitamiini 6.5 mg
Pääraaka-aineet
-
2 dlruokakerma
-
1 gSuola, pöytäsuola
-
0.5 tlValkopippuri
-
200 gVesi, vesijohtovesi
-
0.3 kplKasvisliemikuutio
-
18 gVehnäjauho, valkoinen
-
3 rklMargariini, talousmargariini 80 %, keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1 kplSipuli
-
400 gSieni tatti, hapero