Maukas liha-juurespata
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/liha_maukas_liha-juurespata_martat_2014_1.jpg
Maukas liha-juurespata
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
- Syksy
- Talvi
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
700 g karjalanpaistilihaa (sian- ja naudanlihaa)
2–3 sipulia
pala (noin 250 g) naurista
pala (noin 250 g) lanttua
4–5 porkkanaa
500 g perunaa (kiinteä lajike) lohkoina
300 g (pakaste) ruusukaalia
2-3 rkl öljyä
2 tl currya
10 kokonaista mustapippuria
3 tl suolaa
2 dl vettä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 ruukku korianteria
- Leikkaa lihat ronskin kokoisiksi paloiksi tai käytä valmiiksi pilkottuja karjalanpaistilihoja.
- Kuori ja paloittele sipulit.
- Kuori ja lohko nauris- ja lanttupalat, porkkanat ja perunat. Jos naurista ei ole saatavilla, käytä lanttua vähän enemmän.
- Kuumenna öljy padassa.
- Lisää ensin puolet lihoista. Kun ne ovat ruskistuneet, lisää loput lihat ja ruskista.
- Mausta ripauksella suolaa.
- Lisää sipuli ja curry. Pyörittele hetki ja lisää loput kasvikset.
- Kääntele hetki ja lisää pippurit, suola, vesi ja kookosmaito. (Kookosmaito herottuu haudutettaessa hiukan, mutta kookos antaa mukavaa makua pataan.)
- Siirrä pata liedeltä uuniin 200°C:seen ja paista kannen alla noin 30 minuuttia.
- Säädä uunin lämpötila 150°C:seen ja hauduta pataa vielä 2–3 tuntia eli kunnes lihat ovat kypsiä ja mureita. Padan voi hauduttaa uunin sijasta myös liedellä.
- Hienonna tuoretta korianteria valmiin ruuan päälle.
–
Tarjoa hyvän leivän kera.
1.91 kg CO2 ekv
- Energia 332 kcal/annos
- Rasva 17.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.6 g
- Proteiini 23 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.2 g
- Sokerit 7.7 g
- Kuitu, kokonais- 7 g
- Natrium 930.1 mg
- Kalsium 82.4 mg
- Rauta 5.7 mg
- C-vitamiini 71.2 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
50 gKorianterin lehdet
-
4 dlKookosmaito
-
3 tlSuola, pöytäsuola
-
2 tlMustapippuri
-
2 tlMausteet, currya
-
2 1/2 rklRypsiöljy
-
300 gRuusukaali
-
500 gPeruna, kuorittu
-
4 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
250 gLanttu
-
250 gNauris
-
2 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
700 gNaudanpaisti