Maukkaat papupihvit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/papupihvitnetti-640x400.jpg
Maukkaat papupihvit
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
Valmistusohje
noin 18 pihviä
5 dl keitettyjä kikherneitä tai ruskeita papuja
1 sipuli
1 punainen chili
4 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl hienonnettuja korianterinsiemeniä
½ tl jauhettua maustepippuria
1 dl paahdettuja, rouhittuja maapähkinöitä
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 dl juustoraastetta
- Jauha pavut tehosekoittimessa. Sauvasekoittimellakin hienontaminen onnistuu, jos sekoitat joukkoon hiukan vettä.
- Hauduta öljyssä pannulla hetki hienonnettua sipulia ja chiliä sekä puserrettuja valkosipulinkynsiä.
- Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Tee taikinasta litteitä pihvejä ja paista niitä öljyssä pannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta.
Vinkki! Pihvit voi tarjoilla esimerkiksi chilidippikastikkeen kanssa.
0.08 kg CO2 ekv
- Energia 85 kcal/annos
- Rasva 5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Proteiini 3.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.4 g
- Sokerit 0.8 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 20.7 mg
- Kalsium 36.9 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 3.4 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 kplChili, vihreä, tuore
-
5 dlKikherne suolattomassa vedessä, kahviherne
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
14 gValkosipuli
-
3 rklRypsiöljy
-
1 tlKorianterin siemeniä
-
1 dlPähkinä, maapähkinä
-
1 dlJauho, korppujauho
-
1 dlVesi, vesijohtovesi
-
1/2 tlMaustepippuri, jauhettu
-
40 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
2 tsp, wholeKuminan siemenet