Mausteinen hedelmäsalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/mausteinen-hedelmasalaatti-ID-24190.jpg
Mausteinen hedelmäsalaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Talvi
Valmistusohje
1 prk säilykehedelmiä
2 dl pakastemarjoja esim. mansikoita
1-2 banaania
1-2 kiiviä
2 mandariinia
liemi:
2 dl säilykehedelmien mehua tai vettä
½ dl sokeria
1 tl inkivääriä
1tl kardemummaa
½ tl kanelia
lisäksi:
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai kermaa
piparkakkumaustetta
ripaus sokeria
- Valmista sokeri-mausteliemi: kiehauta vesi, sokeri ja mausteet.
- Jäähdytä liemi.
- Lisää sekahedelmien joukkoon marjat, viipaloidut banaanit ja kiivit sekä paloitellut mandariinilohkot.
- Lisää joukkoon jäähtynyt liemi.
Anna salaatin maustua kylmässä vähintään tunnin ajan.
Vaahdota kerma ja mausta se.
0.51 kg CO2 ekv
- Energia 224 kcal/annos
- C-vitamiini 45.5 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 63 mg
- Natrium 15.1 mg
- Kuitu, kokonais- 3.2 g
- Sokerit 29.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36.6 g
- Proteiini 1.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.9 g
- Rasva 9.5 g
Pääraaka-aineet
-
260 gHedelmäsalaattisäilyke, sokeriliemessä
-
2 dlMarja, keskiarvo
-
1 1/2 pieni annos (100.0 g)Banaani, kuorittu
-
1 1/2 keskikokoinen annos (80.0 g)Kiivi, kuorittu
-
2 pieni annos (100.0 g)Mandariini, kuorittu
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
1/2 dlSokeri
-
4 gInkivääri, juurakko, raaka
-
1/2 tlKardemumma
-
1/2 tlKaneli, jauhettu
-
2 dlKerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %
-
2 rklSokeri
-
1/2 tlKaneli, jauhettu
-
1 tspInkivääri, jauhettu