Mausteinen herukkahillo
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/10/herukkahillo.jpg
Mausteinen herukkahillo
Valmistusohje
1 kg mustia viinimarjoja
600 g sokeria tai 4 dl hunajaa
3 tl kanelia
3 tl neilikkaa
2 tl muskottikukkaa
1 dl omenaviinietikkaa
- Keitä viinimarjoja ja sokeria/hunajaa noin 15 minuuttia.
- Lisää mausteet ja etikka.
- Keitä hiljalleen vielä 30 minuuttia.
- Tölkitä kuuma hillo puhtaisiin kuumennettuihin tölkkeihin.
–
Säilytä kylmässä.
Herukkahilloke sopii erinomaisesti linturuokien lisäkkeeksi.
0.05 kg CO2 ekv
- Energia 31 kcal/annos
- C-vitamiini 12 mg
- Rauta 0.1 mg
- Kalsium 8.5 mg
- Natrium 0.3 mg
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Sokerit 6.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.8 g
- Proteiini 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.1 g
Pääraaka-aineet
-
1000 gMustaherukka
-
600 gSokeri
-
3 tlKaneli, jauhettu
-
2 tlMausteet, muskottipähkinä, jauhettu
-
1 dlHunaja-omena-viinietikka
-
3 tspNeilikka, jauhettu