Mausteinen jänispata

G
4 annosta

Valmistusohje

1 jänis
2-3 rkl öljyä
3-4 sipulia
2-4 valkosipulin kynttä
2 ½ – 3 dl punaviiniä
4-5 tuoretta tomaattia
pieni purkki (70 g) tomaattipyreetä
2 kanelitankoa
2 laakerinlehteä
suolaa, pippuria

  1. Ruskista paloiteltu jänis padassa öljyssä.
  2. Ripottele lihapaloille vähän suolaa.
  3. Lisää pataan isoiksi paloiksi leikatut sipulit ja valkosipulinkynnet.
  4. Kaada joukkoon viini, nosta kansi padan päälle ja anna hautua hiljalleen noin puoli tuntia.
  5. Lisää pataan 3-4 osaan leikatut tomaatit ja tomaattipyree, lisää pataan myös pyreepurkin huuhdevesi.
  6. Lisää kanelitangot ja laakerinlehdet sekä hiukan vettä.
  7. Keitä hiljalleen noin tunti, kunnes liha on mureaa.

    Tarjoa perunasoseen tai kaura-riisin ja puolukkasurvoksen kanssa.
Hiilijalanjälki
2.88 kg CO2 ekv
  • Energia 577 kcal/annos
  • Rasva 24 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
  • Proteiini 66 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.7 g
  • Sokerit 7.9 g
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Natrium 821.7 mg
  • Kalsium 99.5 mg
  • Rauta 7.3 mg
  • C-vitamiini 27.9 mg