Mausteinen kanakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/10/mausteinen_kanakeitto_vaaka_h-kopio.jpg
Mausteinen kanakeitto
Tämä mausteinen keitto syntyy yhtä hyvin kanasta kuin tofustakin. Pakkaa se metsäretkelle termokseen. Aasialaiset mausteet tuovat lämpöä viileämpäänkin retkipäivään.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Keitot
- Liha
- Maidoton
- Retkiruoka
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 iso sipuli
2 porkkanaa
1 paprika
1 rkl öljyä
1 prk kypsää kanasäilykettä, esim. grillattu broilerikuutio (215 g/161 g) tai savutofua. 1,5 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
1 prk (250 ml) kookosmaitoa
2 tl punaista currytahnaa
1 kerä täysjyvänuudelia
1 lime
ruukku korianteria, minttua tai basilikaa
Työvälineet retkelle: leikkuulauta, leikkuuveitsi, kuorimaveitsi, kattila, kauha, teelusikka
- Kotona: Varaa reseptin raaka-aineet ja työvälineet mukaan. Halutessasi voit valmistella kasvikset kotona (kohta 2).
- Retkellä: Kuori ja lohko sipuli, kuori ja porkkanat, viipaloi paprika.
- Kuumenna öljy kattilassa. Ruskista kanasäilykettä ja sipulia öljyssä muutama minuutti.
- Lisää vesi. Lisää liemikuutio, kookosmaito ja currytahna sekä porkkanat. Hauduta keittoa 10 minuuttia.
- Lisää paprikat ja jatka kypsennystä 5 minuuttia.
- Lisää lopuksi nuudelikerä ja kiehauta.
- Halkaise lime ja purista siitä mehua keittoon. Silppua yrtit ja ripottele ne keiton päälle.
Testattu Marttakeittiössä
0.8 kg CO2 ekv
- Energia 395 kcal/annos
- Rasva 24.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 14 g
- Proteiini 15.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 37.3 g
- Sokerit 9.4 g
- Kuitu, kokonais- 8.6 g
- Natrium 830.8 mg
- Kalsium 69.3 mg
- Rauta 4.8 mg
- C-vitamiini 65.1 mg
Pääraaka-aineet
-
20 gKorianterin lehdet
-
15 gSitruunamehu
-
1 keskikokoinen annos (100.0 g)Nuudeli, täysjyvävehnä
-
2 tlMaustetahna, currytahna, mieto / tikka
-
250 gKookosmaito
-
1 kplKanaliemikuutio, sisältää vehnää
-
150 gVesi, vesijohtovesi
-
200 gKana
-
1 rklRypsiöljy
-
1 kplPaprika, keskiarvo
-
300 gPorkkana
-
150 gSipuli