Mausteinen kanakeitto

Tämä mausteinen keitto syntyy yhtä hyvin kanasta kuin tofustakin. Pakkaa se metsäretkelle termokseen. Aasialaiset mausteet tuovat lämpöä viileämpäänkin retkipäivään.

G
4 annosta

Valmistusohje

1 iso sipuli
2 porkkanaa
1 paprika
1 rkl öljyä
1 prk kypsää kanasäilykettä, esim. grillattu broilerikuutio (215 g/161 g) tai savutofua. 1,5 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
1 prk (250 ml) kookosmaitoa
2 tl punaista currytahnaa
1 kerä täysjyvänuudelia
1 lime
ruukku korianteria, minttua tai basilikaa

Työvälineet retkelle: leikkuulauta, leikkuuveitsi, kuorimaveitsi, kattila, kauha, teelusikka

  1. Kotona: Varaa reseptin raaka-aineet ja työvälineet mukaan. Halutessasi voit valmistella kasvikset kotona (kohta 2).
  2. Retkellä: Kuori ja lohko sipuli, kuori ja porkkanat, viipaloi paprika.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Ruskista kanasäilykettä ja sipulia öljyssä muutama minuutti.
  4. Lisää vesi. Lisää liemikuutio, kookosmaito ja currytahna sekä porkkanat. Hauduta keittoa 10 minuuttia.
  5. Lisää paprikat ja jatka kypsennystä 5 minuuttia.
  6. Lisää lopuksi nuudelikerä ja kiehauta.
  7. Halkaise lime ja purista siitä mehua keittoon. Silppua yrtit ja ripottele ne keiton päälle.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.8 kg CO2 ekv
  • Energia 395 kcal/annos
  • Rasva 24.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 14 g
  • Proteiini 15.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 37.3 g
  • Sokerit 9.4 g
  • Kuitu, kokonais- 8.6 g
  • Natrium 830.8 mg
  • Kalsium 69.3 mg
  • Rauta 4.8 mg
  • C-vitamiini 65.1 mg