Mausteinen omenajuoma
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/09/IMG_3274-1.jpeg
Mausteinen omenajuoma
Valmistusohje
1 l omenamehua
1,5–2 cm:n tuoretta inkivääriä
1 vaniljatanko
puolikas sitruuna
Koristeeksi: kuivattuja sitruuna-, lime- tai appelsiiniviipaleita
- Kuumenna osa mehusta. Laita joukkoon kuorittu, paloiteltu inkivääri ja vaniljatanko. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon loppu mehu ja sitruunasta puristettu, siivilöity mehu.
- Siivilöi juoma ja kaada laseihin. Halutessasi voit koristella juuri ennen tarjoamista kuivatuilla sitrusviipaleilla.
- Tarjoa juoma joko lämpimänä tai kylmänä.
Sitrusviipaleiden kuivaaminen
Pese sitrushedelmät lämpimällä vedellä oikein hyvin. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi. Halkaise tarvittaessa viipaleet. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle pellille. Laita pelti 75-asteiseen uuniin. Jätä uunin suuluukku hiukan auki, jotta kosteus pääsee ulos. Kääntele viipaleita silloin tällöin. Ohuiden lime- ja sitrusviipaleiden kuivumisaika on paksuudesta riippuen 3–4 tuntia, appelsiiniviipaleilla menee vähän kauemmin.
Vinkki: Kuivattuja sitrusviipaleita voi laittaa myös uunikalan päälle, vesikannun mausteeksi ja kransseihin.
0.48 kg CO2 ekv
- Energia 85 kcal/annos
- C-vitamiini 50.2 mg
- Rauta 0.2 mg
- Kalsium 15.7 mg
- Natrium 6.8 mg
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Sokerit 18.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.1 g
- Proteiini 0.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0 g
Pääraaka-aineet
-
1000 gomenamehua (1 litra)
-
20 gtuoretta inkivääriä (1,5-2 cm:n pala)
-
10 gvaniljaa (1 vaniljatanko)
-
0.5 keskikokoinensitruuna