Mausteinen suppilovahverokeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/suppilovahverokeitto2netti.jpg
Mausteinen suppilovahverokeitto
Valmistusohje
noin 30 g kuivattuja (tai 1 l tuoreita) suppilovahveroita
1 sipuli
2–3 rkl öljyä tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvis- tai kanalientä
1 dl ruokakermaa tai smetanaa
ripaus cayennenpippuria
1 rkl kapriksia
puolikkaan sitruunan mehu
1 pussi rucolaa (noin 50 g)
(suolaa)
tuoretta basilikaa
- Pane kuivatut sienet likoamaan tilkkaan haaleaa vettä noin 15 minuutiksi.
- Nosta lionneet sienet pannulle, lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja rasva ja kuumenna muutama minuutti.
- Ripottele päälle jauhoja ja sekoita.
- Lisää vähitellen joukkoon kuuma kasvis- tai kanaliemi.
- Keitä muutama minuutti.
- Lisää joukkoon ruokakerma.
- Mausta keitto pippurilla, kapriksilla, hienonnetulla rucolalla ja sitruunamehulla.
- Tarkista maku.
–
Ripottele valmiin keiton pinnalle hienonnettua basilikaa.
Tarjoa hyvän leivän kanssa.
1.12 kg CO2 ekv
- Energia 183 kcal/annos
- Rasva 14.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
- Proteiini 4.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16 g
- Sokerit 2.6 g
- Kuitu, kokonais- 3.1 g
- Natrium 1445.9 mg
- Kalsium 65.5 mg
- Rauta 3.2 mg
- C-vitamiini 11.7 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tbsp, drainedKapris, purkitettu
-
3 rklBasilika, tuore
-
50 gRucola
-
1/4 dlSitruunamehu
-
1/5 tlCayennepippuri
-
1 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
10 dlKasvisliemi, laimennettu
-
2 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 1/2 rklRypsiöljy
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
400 gKantarelli