Mausteinen suppilovahverokeitto

4 annosta

Valmistusohje

noin 30 g kuivattuja (tai 1 l tuoreita) suppilovahveroita
1 sipuli
2–3 rkl öljyä tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvis- tai kanalientä
1 dl ruokakermaa tai smetanaa
ripaus cayennenpippuria
1 rkl kapriksia
puolikkaan sitruunan mehu
1 pussi rucolaa (noin 50 g)
(suolaa)
tuoretta basilikaa

  1. Pane kuivatut sienet likoamaan tilkkaan haaleaa vettä noin 15 minuutiksi.
  2. Nosta lionneet sienet pannulle, lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja rasva ja kuumenna muutama minuutti.
  3. Ripottele päälle jauhoja ja sekoita.
  4. Lisää vähitellen joukkoon kuuma kasvis- tai kanaliemi.
  5. Keitä muutama minuutti.
  6. Lisää joukkoon ruokakerma.
  7. Mausta keitto pippurilla, kapriksilla, hienonnetulla rucolalla ja sitruunamehulla.
  8. Tarkista maku.

    Ripottele valmiin keiton pinnalle hienonnettua basilikaa.
    Tarjoa hyvän leivän kanssa.
Hiilijalanjälki
1.12 kg CO2 ekv
  • Energia 183 kcal/annos
  • Rasva 14.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
  • Proteiini 4.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Natrium 1445.9 mg
  • Kalsium 65.5 mg
  • Rauta 3.2 mg
  • C-vitamiini 11.7 mg