Mausteiset suppilovahverot
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/mausteiset-suppilovahverot.jpg
Mausteiset suppilovahverot
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Sienet
- Syksy
- Säilöntä
Valmistusohje
n. 2 litraa suppilovahveroita
3 keskikokoista sipulia
liemi:
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl vettä
4 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl korianterin siemeniä
2 kanelitankoa
n. 3 sentin pala tuoretta inkivääriä
hiukan muskottia
- Puhdista sienet, kuori ja viipaloi sipulit ja leikkaa kuorittu inkivääri ohuiksi viipaleiksi.
- Kiehauta kaikki liemiainekset kattilassa.
- Lisää sienet ja sipuliviipaleet ja keitä niitä hiljalleen 25–30 minuuttia.
- Tölkitä kuumina ja sulje tölkit hyvin.
–
Anna sienten maustua muutama vuorokausi.
Sienet säilyvät hyvin viileässä.
0.09 kg CO2 ekv
- Energia 41 kcal/annos
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.5 g
- Sokerit 8.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Natrium 63.8 mg
- Kalsium 5 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 1.5 mg
Pääraaka-aineet
-
1/4 tlMausteet, muskottipähkinä, jauhettu
-
25 gInkivääri, juurakko, raaka
-
2 tlKaneli, jauhettu
-
2 tlKorianterin siemeniä
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
4 dlSokeri
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 dlVäkiviinaetikka
-
3 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
800 gKantarelli