Meheva arkilasagne

Helppo arkilasagne syntyy yhden kastikkeen taktiikalla. Samalle pannulle lisätään pilkotut ja raastetut kasvikset, soijarouhe, tomaattimurska ja kaurakerma. Kun kastike on tehty, on lasagne valmis koottavaksi. Helppoa!

6 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
1 pieni kesäkurpitsa tai 2 porkkanaa
1 rkl rypsiöljyä
2 dl soija- tai hernerouhetta
5 dl kasvislientä (= 5 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio)
400 g tomaattimurskaa (yrttimaustettua)
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl sokeria
2 dl kaura- tai ruokakermaa
2–2,5 dl maustettua kaura- tai ruokakermaa (esim. juuston makuinen)
Lisäksi:
2 rkl rypsiöljyä voiteluun
9–11 täysjyvälasagnelevyä
2 dl juustoraastetta

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta kesäkurpitsa tai porkkanat.
  2. Kuullota hienonnettua sipulia ja kasvisraastetta miedolla lämmöllä rypsiöljyssä isossa paistinpannussa tai kasarissa noin 5 minuuttia.
  3. Lisää pannulle soija- tai hernerouhe. Kuullota hetki. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska, mustapippuri ja sokeri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen hetken aikaa kannen alla. Sekoita kaura- tai ruokakerma joukkoon.
  4. Voitele suorakaiteen muotoinen lasagnevuoka öljyllä. Kaada vuoan pohjalle hieman kastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle ohut kerros kastiketta ja täytä näin seuraavat kerrokset. Levitä viimeisen lasagnelevykerroksen pinnalle kastiketta ja juustoraastetta.
  5. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia.
  6. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoile salaatin kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.61 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 223 kcal/annos
  • Rasva 12.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Proteiini 8.7 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 16.2 g
  • Sokerit 6.9 g
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Natrium 436.2 mg
  • Kalsium 61.4 mg
  • Rauta 3.2 mg
  • C-vitamiini 22.6 mg