Mehevä makaronilaatikko
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Meheva-makaronilaatikko.jpg
Mehevä makaronilaatikko
-
Avainsanat:
- Liha
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
400 g kuvio- tai kierremakaronia
1 lihaliemikuutio
vettä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g jauhelihaa
70 g tomaattipyreetä
2 tl pippurisekoitusta
2 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
2 rkl soijakastiketta
Juustokastike:
3 rkl voita
¾ dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1½ dl juustoraastetta
Pinnalle: 1½ dl juustoraastetta
- Keitä makaronit lihaliemessä.
- Pilko sipulit pieneksi.
- Ruskista jauheliha, lisää sipulit ja mausteet.
- Jätä hautumaan ja valmista juustokastike: sulata voi ja sekoita siihen vehnäjauhot.
- Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen ja anna lopuksi kiehua muutaman minuutin ajan.
- Lisää mausteet ja juustoraaste.
- Kaada voideltuun uunivuokaan ensin puolet makaroneista, sitten koko jauhelihaseos ja puolet juustokastikkeesta.
- Lisää loput makaroneista ja juustokastikkeesta.
- Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista uunissa 200°C:ssa puoli tuntia.
0.97 kg CO2 ekv
- Energia 424 kcal/annos
- Rasva 15.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.6 g
- Proteiini 24.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 51.2 g
- Sokerit 6.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Natrium 1016.2 mg
- Kalsium 298.8 mg
- Rauta 3.9 mg
- C-vitamiini 5 mg
Pääraaka-aineet
-
60 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
60 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
1/4 tlMustapippuri
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
8 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
3/4 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
3 rklVoi
-
2 rklMaustekastike, soijakastike
-
1 tlPaprikajauhe
-
2 tlOregano, kuivattu
-
2 tlMustapippuri
-
70 gTomaattisose, tomaattipyree
-
400 gJauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
-
3.5 gValkosipuli
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
20 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 kplKanaliemikuutio, sisältää vehnää
-
400 gMakaroni, pasta