Mehevä sienipiirakka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/meheva-sienipiirakka.jpg
Mehevä sienipiirakka
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kesä
- Sienet
- Suolainen leivonta
- Syksy
Valmistusohje
100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa
2 rkl vettä
täyte:
1 l pilkottuja sieniä (esim. lampaankääpä tai orakas)
1 sipuli
2 rkl öljyä
150 g sinihomejuustoa muruina
½ tl mustapippuria
1 dl persiljasilppua
1 tl kuivattua rakuunaa
3 munaa
2 dl kevytkermaa
- Nypi pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauho-mausteseos.
- Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
- Paloittele sienet ja hienonna sipuli.
- Kuumenna sieniä pannulla niin että niistä haihtuu enin vesi.
- Lisää pannulle sipulisilppu ja öljy ja paista hetki.
- Nosta pannu levyltä ja sekoita joukkoon murennettu homejuusto, mustapippuri, persilja ja rakuuna.
- Riko munat kulhoon ja sekoita.
- Sekoita munien joukkoon kerma.
- Lisää seos hieman jäähtyneen sieniseoksen joukkoon pannulle ja sekoita.
- Kaada täyte vuokaan.
- Paista 200°C:ssa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.39 kg CO2 ekv
- Energia 219 kcal/annos
- Rasva 17 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.7 g
- Proteiini 6.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.3 g
- Sokerit 1.5 g
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Natrium 235.4 mg
- Kalsium 83.2 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 4.4 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
2 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 tlRakuuna, kuivattu
-
6 rklPersilja
-
1/2 tlMustapippuri
-
150 gJuusto, sinihomejuusto, rasvaa 27-30 %, aura/danazole, keskiarvo
-
2 rklRypsiöljy
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
400 gSieni tatti, hapero
-
2 rklVesi, vesijohtovesi
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
1 tlPaprikajauhe
-
2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
100 gVoi