Mehevä sienipiirakka

12 annosta

Valmistusohje

100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa
2 rkl vettä

täyte:
1 l pilkottuja sieniä (esim. lampaankääpä tai orakas)
1 sipuli
2 rkl öljyä
150 g sinihomejuustoa muruina
½ tl mustapippuria
1 dl persiljasilppua
1 tl kuivattua rakuunaa
3 munaa
2 dl kevytkermaa

  1. Nypi pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauho-mausteseos.
  2. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
  4. Paloittele sienet ja hienonna sipuli.
  5. Kuumenna sieniä pannulla niin että niistä haihtuu enin vesi.
  6. Lisää pannulle sipulisilppu ja öljy ja paista hetki.
  7. Nosta pannu levyltä ja sekoita joukkoon murennettu homejuusto, mustapippuri, persilja ja rakuuna.
  8. Riko munat kulhoon ja sekoita.
  9. Sekoita munien joukkoon kerma.
  10. Lisää seos hieman jäähtyneen sieniseoksen joukkoon pannulle ja sekoita.
  11. Kaada täyte vuokaan.
  12. Paista 200°C:ssa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.

Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
0.39 kg CO2 ekv
  • Energia 219 kcal/annos
  • Rasva 17 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.7 g
  • Proteiini 6.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.3 g
  • Sokerit 1.5 g
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Natrium 235.4 mg
  • Kalsium 83.2 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 4.4 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus