Mehevä taatelikakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/11/MARTAT_Joulu_taatelikakku_vaaka_H.jpg
Mehevä taatelikakku
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Kananmunaton
- Maidoton
- Makea leivonta
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 pkt (250 g) taateleita
n. 1 cm:n pala inkivääriä raastettuna
1,5 dl fariinisokeria
2 dl vettä
150 g margariinia
1,5 dl kaurajuomaa
3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
Margariinia ja korppujauhoja (gluteeniton tarvittaessa) vuoan voiteluun ja jauhottamiseen
Koristeluun: Tomusokeria
- Pilko taatelit pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää raastettu inkivääri, sokeri ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes taatelit ovat pehmenneet.
- Lisää kattilaan margariini ja anna rasvan sulaa joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja lisää joukkoon kaurajuoma.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taateliseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele kakkuvuoka margariinilla ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Kumoa tarjoiluastialle ja koristele tomusokerilla.
- Energia 195 kcal/annos
- C-vitamiini 0 mg
- Rauta 1.1 mg
- Kalsium 65.6 mg
- Natrium 215.1 mg
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Sokerit 14.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.9 g
- Proteiini 2.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
- Rasva 7.8 g
Pääraaka-aineet
-
250 gTaatelim, medjool
-
10 gInkivääri
-
150 gMargariini 60%, kultarypsi
-
150 gKaurajuoma, maidoton
-
210 gVehnäjauho, valkoinen
-
1 tlLeivinjauhe
-
1 tlRuokasooda
-
1 tlVanilliinisokeri