Meksikolainen tacosalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/05/4a282832-f045-4864-8699-c4f9ebd0536c.jpg
Meksikolainen tacosalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Liha
- Salaatit
Valmistusohje
400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl tacomausteseosta
suolaa
½ limen mehu
2 viipaletta ruisleipää
1 jääsalaatti
1 porkkana
1 suippopaprika
1 rs kirsikkatomaatteja (250 g)
(½ ruukku korianteria)
Kermaviilikastike
1 prk kermaviiliä (200 g)
½ limen mehu
1 tl chilikastiketta tms.
1 tl sokeria
¼ tl suolaa
- 1. Paista jauheliha öljyssä ja mausta ruskistuksen jälkeen tacomausteella, suolalla ja puolikkaan limen mehulla.
- 2. Leikkaa leivät kuutioiksi ja paahda ne.
- 3. Huuhtele salaatti ja revi se pieneksi.
- 4. Huuhtele ja kuori porkkana ja leikkaa kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi.
- 5. Huuhtele paprika ja tomaatit. Leikkaa paprika ohuiksi viipaleiksi ja tomaatit puoliksi. Leikkaa korianteri silpuksi.
- 6. Yhdistä kaikki salaattiainekset laakealle tarjoiluvadille kerroksittain.
- 7. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä hetki. Tarjoile kastike salaatin ja nachojen kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0 kg CO2 ekv
- Energia 375 kcal/annos
- C-vitamiini 76.1 mg
- Rauta 3.8 mg
- Kalsium 136.9 mg
- Natrium 465.4 mg
- Kuitu, kokonais- 5.2 g
- Sokerit 8.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.9 g
- Proteiini 22.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.1 g
- Rasva 23.4 g
Pääraaka-aineet
-
400 gjauhelihaa
-
1 rklrypsiöljyä
-
2 rkltacomausteseosta
-
1 kpllimen mehu (½)
-
0.25 tlsuolaa (1/4 tl)
-
1 iso annos (50.0 g)viipaletta ruisleipää (2)
-
200 gkerää jääsalaattia (½)
-
1 kplporkkana
-
1 kplsuippopaprika
-
250 grasia kirsikkatomaatteja (250 g)
-
15 gruukku korianteria (½)
-
200 gkermaviiliä (1 prk)
-
1 tlchilikastiketta
-
1 tlsokeria