Meksikonpata

G
8 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 dl härkäpapurouhetta
1 pss (28 g) tacomaustetta
1 paprika
230 g kidneypapuja chilikastikkeessa
150 g maissia
200 g vihreitä papuja
500 g tomaattimurskaa
2 dl kaurajyviä
7 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
2 tl oreganoa
1 tl mustapippuria

  1. Laita vuolukivipata (2,5 l) takkaan esilämpenemään. Takkapesän tavoitelämpötila on noin 200 astetta.
  2. Kuutioi paprika. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
  3. Mittaa kulhoon muut padan ainekset paitsi sipulit ja öljy.
  4. Ota kuuma pata takasta ja kaada padan pohjalle öljy. Kuullota sipulit padassa ennen kuin kaadat sekaan loput ainekset.
  5. Kypsennä pataa takassa ilman kantta noin yksi tunti.
  6. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
  7. Halutessasi lisää nokare ranskankermaa lautaselle, se tasapainottaa mausteista pataa.

Vinkki! Tämä mausteinen pataruoka syntyy yhden padan taktiikalla. Meksikonpata on riittoisa ruoka ja parhaimmillaan raikkaan salaatin ja ranskankermanokareen kanssa tarjoiltuna.

Katso ohjevideolta lisää vinkkejä meksikonpadan valmistukseen.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.42 kg CO2 ekv
  • Energia 167 kcal/annos
  • Rasva 4.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Proteiini 5.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29 g
  • Sokerit 7 g
  • Kuitu, kokonais- 4.4 g
  • Natrium 647.7 mg
  • Kalsium 49 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 55.2 mg