Metsäsieni-kasvisvohvelit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_metsasienivohvelit_pystyvaaka_H.jpg
Metsäsieni-kasvisvohvelit
Valmistusohje
Metsäsieni-kasvisvohvelit
1 annos vohvelitaikinaa
1 kesäkurpitsa
Vohvelitaikina
4 dl nestettä (3 dl maitoa/kasvijuomaa + 1 dl vichyä)
3 dl jauhoja (vehnäjauhoja ja täysjyvävehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 mm suolaa
2 rkl rypsiöljyä
- Sekoita kuivat aineet ja öljy maidon tai kasvijuoman joukkoon.
- Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
- Lisää vichy ennen paistamista.
Täyte
5 dl metsäsieniä (esim. tatteja, rouskuja tai suppilovahveroita)
1 pieni sipuli
2 rkl rypsiöljyä
1 dl ranskankermaa tai kaurafraichea
1 mm suolaa
1 mm mustapippuria
Lisäksi
babypinaattia tai rucolaa
paprikaa
- Raasta kesäkurpitsa. Tee vohvelitaikina ja lisää kurpitsaraaste sekaan. Anna taikinan turvotan noin 15 minuuttia.
- Valmista sillä välin sienitäyte: pilko valitsemasi sienet ja sipuli.
Lisää pannulle öljy ja paista siinä sieniä ja sipulia, kunnes sipulit ovat kuullottuneet ja sienistä on haihtunut ylimääräinen neste. - Anna seoksen jäähtyä hetken ja sekoita joukkoon ranskankerma, suola ja mustapippuri. Laita jääkaappiin tekeytymään.
- Lisää vohvelitaikinaan vielä vichy ja paista vohveliraudalla. Tarjoile vohvelit sienitäytteen, pinaatin tai rucolan ja kirsikka tomaattien kera. Ripottele päälle vielä siemeniä ja tarjoile!
- Energia 331 kcal/annos
- Rasva 15.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
- Proteiini 9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 40.5 g
- Sokerit 7.4 g
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Natrium 119.2 mg
- Kalsium 52 mg
- Rauta 3.6 mg
- C-vitamiini 57.5 mg
Pääraaka-aineet
-
1 kplPaprika, keskiarvo
-
100 gPinaatti
-
100 gRanskankerma
-
1 kplSipuli
-
250 gSieni tatti, hapero
-
4 rklRypsiöljy
-
2 ripausSuola, pöytäsuola
-
195 gVehnäjauho, valkoinen
-
400 gMaito, rasvaton