Metsäsieniohratto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/MARTAT_ilmastoruokareseptit_metsasieniohratto_vaaka_H.jpg
Metsäsieniohratto
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Sienet
- Syksy
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 l metsäsieniä (esim. kantarelli tai orakas n. 300 g)
1 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 l kasvislientä
2 rkl rypsiöljyä
2,5 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
2 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
mustapippuria myllystä
- Puhdista sienet ja paloittele ne.
- Paista sieniä pannulla, kunnes niistä on enin neste haihtunut, lisää öljy ja paista muutama minuutti lisää. Mausta sienet suolalla ja pippurilla, siirrä sivuun.
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
- Valmista kasvisliemi fondista tai liemikuutioista. Pidä liemi kuumana.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai laakeapohjaisessa kattilassa. Kuullota öljyssä sipulit, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää ohrasuurimot ja kuullota niitä hetki.
- Lisää kuumaa lientä noin pari dl kerrallaan. Lisää seuraava liemierä, kun edellinen on imeytynyt ohrasuurimoihin. Kypsennä ohrattoa koko ajan sekoittaen.
- Kun ohra alkaa olla kypsää, lisää joukkoon sienet ja hienonnettu timjami.
- Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Vinkki1: Kermaisen suutuntuman ohrattoon saat lisäämällä lopuksi ruokalusikallisen ranskankermaa.
Vinkki2: Ohrasuurimoiden lisäksi kaupassa on paljon erilaisia viljalisäkkeitä. Kokeile niitä!
Testattu Marttakeittiössä
#syksy
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.51 kg CO2 ekv
- Energia 185 kcal/annos
- C-vitamiini 10.9 mg
- Rauta 3 mg
- Kalsium 45 mg
- Natrium 1418.7 mg
- Kuitu, kokonais- 3.8 g
- Sokerit 3.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.4 g
- Proteiini 3.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Rasva 12.2 g
Pääraaka-aineet
-
300 gkantarelleja (n. 1 litra)
-
1 rklrypsiöljyä
-
0.5 tlsuolaa
-
0.25 tlmustapippuria
-
1 kplsipuli
-
0.25 kplvalkosipulia (2 kynttä)
-
2 kplkasvisliemikuutiota
-
1000 gvettä (1 litra)
-
2 rklrypsiöljyä
-
250 gesikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
-
6 tltuoretta timjamia (2 rkl)
-
1 ripausmustapippuria myllystä