Minestronekeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/minestrone_vaaka_H.jpg
Minestronekeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Hävikkiherkut
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Maidoton
- Syksy
- Talvi
- Vegaaninen
Valmistusohje
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 tlk tomaattimurskaa
250 g kasvissuikaleita (pakaste)
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl timjamia tai oreganoa
1 tl sokeria
2 tl viinietikkaa
1 l kasvislientä
250 g vihreitä papuja (pakaste)
1 prk isoja valkoisia papuja (säilyke)
2 dl täysjyvämakaronia
silputtua persiljaa tai basilikaa
- Pilko sipulit pieneksi. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit ja kuullota hetki.
- Lisää kattilaan tomaattimurska, kasvissuikaleet, mausteet ja liemi. Anna hautua noin 15 minuuttia.
- Lisää pavut ja makaronit ja keitä, kunnes makaronit ovat kypsiä.
- Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
- Ripottele lopuksi pinnalle silputtuja yrttejä.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta!
Lataa se sovelluskaupasta!
0.68 kg CO2 ekv
- Energia 519 kcal/annos
- Rasva 27.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 25.2 g
- Proteiini 26.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 51.9 g
- Sokerit 6.2 g
- Kuitu, kokonais- 5.8 g
- Natrium 21318.9 mg
- Kalsium 68.3 mg
- Rauta 2.3 mg
- C-vitamiini 20.2 mg
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlMustapippuri
-
120 gMakaroni, täysjyvä
-
250 gPapu, valkoinen, keitetty
-
250 gPapu, vihreä
-
1000 gKasvisliemi
-
2 tlViinietikka
-
1 tlSokeri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
250 gPakastekasvissekoitus, juuressekoitus
-
400 gTomaattimurska
-
1 rklRypsiöljy
-
14 gValkosipuli
-
2 kplSipuli