Minttuinen hernesosekeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
800 g pakasteherneitä
6 dl kuumaa vettä
½ kasvisliemikuutio
1 dl kaurakermaa
½ – 1 dl minttua hienonnettuna
ripaus suolaa ja pippuria

  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä.
  3. Lisää kattilaan sipuli ja herneet. Kaada päällä kuuma vesi ja lisää kasvisliemikuutio.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5-10 minuuttia.
  5. Lisää kerma ja minttu.
  6. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  7. Sekoita ja tarkista maku.
  8. Tarjoa hernekeitto tuoreen leivän kanssa.
Hiilijalanjälki
0.23 kg CO2 ekv
  • Energia 238 kcal/annos
  • Rasva 9.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Proteiini 11.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.1 g
  • Sokerit 11.8 g
  • Kuitu, kokonais- 8.2 g
  • Natrium 268.3 mg
  • Kalsium 117.5 mg
  • Rauta 7.2 mg
  • C-vitamiini 44.1 mg