Minttuinen hernesosekeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/09/hernekeitto_vaaka_H.jpg
Minttuinen hernesosekeitto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Laskiainen
- Maidoton
- Talvi
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
800 g pakasteherneitä
6 dl kuumaa vettä
½ kasvisliemikuutio
1 dl kaurakermaa
½ – 1 dl minttua hienonnettuna
ripaus suolaa ja pippuria
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna kattilassa tilkka öljyä.
- Lisää kattilaan sipuli ja herneet. Kaada päällä kuuma vesi ja lisää kasvisliemikuutio.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5-10 minuuttia.
- Lisää kerma ja minttu.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella.
- Sekoita ja tarkista maku.
- Tarjoa hernekeitto tuoreen leivän kanssa.
0.23 kg CO2 ekv
- Energia 238 kcal/annos
- Rasva 9.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Proteiini 11.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 34.1 g
- Sokerit 11.8 g
- Kuitu, kokonais- 8.2 g
- Natrium 268.3 mg
- Kalsium 117.5 mg
- Rauta 7.2 mg
- C-vitamiini 44.1 mg
Pääraaka-aineet
-
100 gMinttu, tuore
-
100 gRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
0.5 kplKasvisliemikuutio
-
800 gHerne
-
2 rklRypsiöljy
-
1 kplSipuli