Mummun marjapiiras
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Mummun-marjapiiras.jpg
Mummun marjapiiras
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Jälkiruoat
- Kesä
- Makea leivonta
- Marjat
Valmistusohje
Pohja:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
4 dl mustikoita ja vadelmia yhteensä
1 prk kermaviiliä
1 muna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1.Vaahdota voi ja sokeri.
2.Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita.
3.Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja hieman reunoille.
4.Levitä marjat pohjan päälle.
5.Yhdistä muut täytteen aineet ja kaada marjojen päälle tasaisesti.
6.Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kaunista väriä. Anna vetäytyä hetki.
* Pakastemarjoja riittää noin 3dl. Sekoita jäisiin marjoihin 2 – 3 tl perunajauhoja.
Testattu Marttakeittiössä
0.21 kg CO2 ekv
- Energia 188 kcal/annos
- Rasva 9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
- Proteiini 3.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.1 g
- Sokerit 13 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 109 mg
- Kalsium 83.8 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 10.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
100 gMargariini, talousmargariini 80 %, keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1/2 dlSokeri
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
5 dlMarja, keskiarvo
-
200 gKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 tlLeivinjauhe
-
160 gJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 dlSokeri