Munakasmuffinssit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/07/Martat_munakasmuffinssi_H.jpg
Munakasmuffinssit
-
Avainsanat:
- Lasten juhlat
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
4 munaa
0,5 dl nestettä (vettä tai vauvalle sopivaa maitoa)
1 rkl öljyä
1,5 dl täytettä (esimerkiksi 0,5 dl kypsää perunaa, 0,5 dl raastettua porkkanaa tai pakasteherneitä, pilkottua tomaattia ja 0,5 dl kypsää kalaa tai lihaa)
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Riko kananmunat kulhoon. Sekoita joukkoon neste, öljy ja täytteet.
- Jaa seos 6-8 silikoniseen muffinssivuokaan tai muffinssipellille, jonka kolot on vuorattu leivinpaperilla. Paista noin 20 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kypsiä.
- Nauti heti esimerkiksi välipalana.
0.15 kg CO2 ekv
- Energia 76 kcal/annos
- Rasva 5.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Proteiini 5.3 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 1.2 g
- Sokerit 0.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Natrium 44 mg
- Kalsium 16.7 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 0.6 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
0.2 cupVesi, vesijohtovesi
-
4 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
70 gKana
-
30 gPeruna, kuorittu
-
0.2 cup gratedPorkkana
-
1 rklRypsiöljy