Martan munakasrulla
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/05/lucinan_brunssi_martat_munakasrulla_pieni.jpg
Martan munakasrulla
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
TAIKINA
5 dl maitoa tai kasvijuomaa
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
5 kananmunaa
TÄYTE
2 prk järvikalasäilykkeitä (à 115/150 g)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk raejuustoa
1 sitruunan kuori
2 suolakurkkua
2–3 rkl ruohosipulia silputtuna
2–3 rkl tilliä silputtuna
PÄÄLLE
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan mehu
Koristeeksi esim. herneitä, keltaista paprikaa, versoja, tilliä
- Mittaa isoon kulhoon maito tai kasvijuoma.
- Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja vatkaa jauhot nesteeseen vispilällä.
- Lisää joukkoon suola, pippuri ja kananmunat. Vatkaa ainekset sekaisin.
- Kumoa munakasmassa leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille.
- Paista 200 asteessa 20–25 minuuttia.
- Anna munakkaan jäähtyä hetki. Kumoa se sitten puhtaalle leivinpaperille. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
- Valmista täyte. Valuta kalasäilykkeistä öljy sekä raejuustosta neste.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään kalasäilykkeet, raejuusto ja tuorejuusto.
- Pilko suolakurkut pieniksi kuutioiksi ja raasta sitruuna. Sekoita ne sekä tilli ja ruohosipuli kala-juustoseokseen.
- Levitä täyte jäähtyneelle munakaslevylle – jätä reunoille hieman tyhjää.
- Rullaa leivinpaperia apuna käyttäen munakasrulla pitkältä sivulta alkaen rullalle niin, että saumakohta jää alaspäin. Jäähdytä jääkaapissa noin puoli tuntia.
- Sekoita kuorrutetta varten keskenään 200 grammaa tuorejuustoa ja sitruunan mehu.
- Levitä kuorrute munakasrullan pintaan lastalla, nuolijalla tai veitsellä. Koristele pinta esimerkiksi herneillä, paprikasuikaleilla ja yrteillä.
1.88 kg CO2 ekv
- Energia 315 kcal/annos
- Rasva 14 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
- Proteiini 28.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.3 g
- Sokerit 9.5 g
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Natrium 1262.2 mg
- Kalsium 228.1 mg
- Rauta 2.1 mg
- C-vitamiini 10.3 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
50 gSitruunamehu
-
15 gTilli, tuore
-
15 gRuohosipuli
-
2 kplMaustekurkku, sokerisuolattu
-
20 gSitruuna, kuorittu
-
200 gRaejuusto, rasvaton, vl
-
400 gTuorejuusto, rasvaa 6-11 %
-
230 gKala, savustettu, keskiarvo, vähärasvainen
-
5 kplKananmuna, kuoreton
-
1 gMustapippuri
-
3 gSuola, pöytäsuola
-
2 gLeivinjauhe
-
65 gVehnäjauho, valkoinen
-
500 gMaito, rasvaton