Munakastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Kananmunakastike-Munakastike.jpg
Munakastike
-
Avainsanat:
- Kasvis
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Perinneherkut
Valmistusohje
2 rkl rasvaa
3 – 4 rkl vehnäjauhoja
1/2 l maitoa
1/2 tl suolaa
2 kovaksi keitettyä munaa
- Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa.
- Lisää jauhot hyvin sekoittaen rasvaan.
- Lisää kylmästä maidosta heti puolet, sekoita hyvin ja anna kiehua, kunnes kastike on tasaisesti saonnut.
- Lisää loppu neste ja hauduta 5 – 10 minuuttia.
- Mausta suolalla ja sekoita joukkoon hienonnetut munat.
–
Tarjoa munakastiketta esim. savukalan tai keitettyjen kasvisten kanssa.
- Kastikkeen voi saostaa myös osanestesuurustuksella, jolloin rasvaa ei käytetä ollenkaan.
Lisää tällöin pariin desilitraan maitoa jauhot hyvin sekoittaen ja kaada suurus vähitellen kuumaan maitoon koko ajan sekoittaen.
Kypsennä kuten edellä.
0.28 kg CO2 ekv
- Energia 177 kcal/annos
- C-vitamiini 1.4 mg
- Rauta 0.8 mg
- Kalsium 168.6 mg
- Natrium 416.4 mg
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Sokerit 6.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.4 g
- Proteiini 8.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
- Rasva 10.6 g
Pääraaka-aineet
-
2 rklMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
3.5 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
2 kplKananmuna, keitetty