Munavoi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/perinen_savo_ryynirieska.jpg
Munavoi
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvis
- Perinneherkut
- Välipalat
Valmistusohje
2 munaa
1/2 tlk raejuustoa
50 g voita tai margariinia
(persiljasilppua)
- Pane munat kattilaan kiehuvaan veteen yksitellen ruokalusikkaa apuna käyttäen ja keitä 8 minuuttia.
- Nosta keitetyt munat joksikin aikaan kylmään veteen, jolloin kuori irtoaa helpommin.
- Kun kananmunat ovat jäähtyneet, kuori ne.
- Laita kananmunat isolle lautaselle ja hienonna ne haarukalla.
- Sekoita joukkoon raejuusto ja pehmeä rasva.
–
Jos haluat, voit lisätä joukkoon hienonnettua persiljaa.
(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)
- Perinteiseen muna valmistetaan ilman raejuustoa.
0.43 kg CO2 ekv
- Energia 156 kcal/annos
- Rasva 13.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.5 g
- Proteiini 8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 0.8 g
- Sokerit 0.8 g
- Natrium 182.1 mg
- Kalsium 41.2 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Pääraaka-aineet
-
50 gVoi
-
100 gRaejuusto, rasvaa 1,5 %
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, keitetty