Munkkirinkilät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/04/Munkkirinkilat-vappu.jpg
Munkkirinkilät
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Vappu
Valmistusohje
35 kpl
5 dl maitoa
50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 muna
14-16 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
kypsentämiseen: öljyä
pinnalle: sokeria
- Valmista taikina tavallisen vehnätaikinan tapaan.
- Anna valmiin taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina kahtia. Leivo molemmista paloista tangot ja jaa kumpikin 17-18 palaan.
- Leivo palat pyöreiksi pulliksi ja anna niiden kohota peitettyinä.
- Tee kohonneisiin pulliin keskelle reikä ja muotoile rinkilöiksi.
- Kypsennä padassa kuumassa rasvassa, noin 180°C:ssa molemmin puolin pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
- Nosta rinkilät reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
- Kierittele ne lämpiminä sokerissa.
–
Jos haluat pakastaa munkkeja, sokeroi ne vasta pakastamisen jälkeen.
Lämmitä munkkeja ennen sokeroimista hiukan esimerkiksi mikroaaltouunissa, silloin sokeri tarttuu paremmin.
0.07 kg CO2 ekv
- Energia 144 kcal/annos
- C-vitamiini 0.2 mg
- Rauta 0.4 mg
- Kalsium 23 mg
- Natrium 59.5 mg
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Sokerit 5.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 26 g
- Proteiini 3.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Rasva 3 g
Pääraaka-aineet
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
50 gHiiva
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 1/2 dlSokeri
-
2 tlKardemumma
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
15 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
100 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
3 rklSokeri