Murea lammaspata
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/03/Lammaspata_paasiainen.jpg
Murea lammaspata
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
- Pääsiäinen
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
noin 1 kg luutonta paistia
2-3 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria
maustekastike:
pari oksaa tuoretta rosmariinia tai 2 rkl kuivattua
8-10 anjovisfileetä
2-3 valkosipulinkynttä
4 rkl viinietikkaa
runsas 1/2 dl öljyä
- Leikkaa lihasta näkyvä rasva pois.
- Leikkaa paisti noin neljän sentin kuutioiksi.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita lihakuutioiden joukkoon.
- Anna maustua huoneenlämmössä reilu tunti.
- Kuumenna pata ja kaada pohjalle öljyä. Ruskista liha hyvin joka puolelta.
- Ripottele päälle noin 1 tl suolaa ja muutama kierros mustapippuria myllystä. Anna kypsyä kannen alla noin puoli tuntia.
- Maustekastiketta varten hienonna valkosipulinkynnet, anjovisfileet ja rosmariini monitoimikoneessa ja lisää joukkoon viinietikka sekä öljy.
- Kaada kastike pataan, sekoita hyvin ja kypsennä vielä noin 20 minuuttia.
–
Tarjoa uuniperunoiden tai kurkumalla tai sahramilla värjätyn keitetyn riisin kanssa.
Vinkki: Tähän ruokaan voi käyttää oikein hyvin myös naudanpaistia.
1 kg CO2 ekv
- Energia 360 kcal/annos
- C-vitamiini 0.9 mg
- Rauta 3.5 mg
- Kalsium 27.9 mg
- Natrium 627.5 mg
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Sokerit 0.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.5 g
- Proteiini 25.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.1 g
- Rasva 28.1 g
Pääraaka-aineet
-
1000 gLampaanpaisti
-
7 gValkosipuli
-
2 rklRypsiöljy
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlMustapippuri
-
2 rklRosmariini, kuivattu
-
9 kplAnjovis
-
4 rklViinietikka
-
3/4 dlRypsiöljy
-
7 gValkosipuli