Murun raparperipiirakka

Valmistusohje

Pohja
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
250g voita sulatettuna
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte
1 l raparperia paloiteltuna (n. 3 vartta)
2 dl piimää
200g tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria

  1. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi. Sekoita ja nypi murumaiseksi.
  2. Siirrä toiseen astiaan noin 3 dl muruseoksesta ja laita sivuun odottamaan.
  3. Lisää lopun muruseoksen joukkoon keskenään sekoitettu piimä ja kananmuna. Sekoita nopeasti taikinaksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle vuokaan tai uunipellille (n.30x40cm). Lisää raparperin palat taikinan päälle. Vinkki: Kun rypistät leivinpaperin palloksi ja kostutat, saat sen muotoutumaan helpommin vuoan muotoon.
  5. Notkista tuorejuustoa lusikalla sekoittamalla. Sekoita sen kanssa täytteen loput ainekset ja lisää seos raparperien päälle. Täytteen ei tarvitse olla aivan tasaista.
  6. Ripottele pinnalle aiemmin sivuun laitettu muruseos.
  7. Paista uunin keskitasolla 175oC n. 1h. Jos pelti on laakeampi kuin n.30x40cm vaatii piirakka hieman lyhyemmän paisto ajan.

Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista ja tarjoilua. Tämä hieman kosteaksi jäävä raparperipiirakka on mehevää sellaisenaan tai sen voi tarjoilla vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Parhaimmillaan se on seuraavana päivänä.

Huom. Piimän tilalta piirakkaan voi käyttää myös kermaviiliä tai jogurttia.

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus