Mustaherukka-marenkijäädyke

G
6 annosta

Valmistusohje

noin 3 dl mustaherukoita
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 muna
2 rkl sokeria
100 -150 g marenkeja
Koristeeksi: mustaherukan terttuja ja marenkeja

  1. Survo tai soseuta mustaherukat. Sauvasekoittajalla soseuttaminen käy helposti.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi, samoin muna ja sokeri.
  3. Sekoita vaahdot kevyesti keskenään, lisää survos ja paloitellut marengit.
  4. Kaada seos jäädyke- tai rengaskakkuvuokaan, peitä vuoka muovikelmulla.
  5. Anna seoksen jäähtyä pakastimessa muutama tunti, mieluiten yön yli.
  6. Ota jäädyke noin puoli tuntia ennen tarjoamista pois pakastimesta.
  7. Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille.
  8. Koristele kokonaisilla marjoilla ja marengeilla.
Hiilijalanjälki
0.29 kg CO2 ekv
  • Energia 222 kcal/annos
  • Rasva 12.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8 g
  • Proteiini 3.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.9 g
  • Sokerit 22.1 g
  • Kuitu, kokonais- 1.6 g
  • Natrium 37.3 mg
  • Kalsium 53 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 39.6 mg