Mustaherukka-marenkijäädyke
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/mustaherukka-marenkijaadyke-K.jpg
Mustaherukka-marenkijäädyke
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kesä
- Marjat
Valmistusohje
noin 3 dl mustaherukoita
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 muna
2 rkl sokeria
100 -150 g marenkeja
Koristeeksi: mustaherukan terttuja ja marenkeja
- Survo tai soseuta mustaherukat. Sauvasekoittajalla soseuttaminen käy helposti.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, samoin muna ja sokeri.
- Sekoita vaahdot kevyesti keskenään, lisää survos ja paloitellut marengit.
- Kaada seos jäädyke- tai rengaskakkuvuokaan, peitä vuoka muovikelmulla.
- Anna seoksen jäähtyä pakastimessa muutama tunti, mieluiten yön yli.
- Ota jäädyke noin puoli tuntia ennen tarjoamista pois pakastimesta.
- Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille.
- Koristele kokonaisilla marjoilla ja marengeilla.
0.29 kg CO2 ekv
- Energia 222 kcal/annos
- Rasva 12.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8 g
- Proteiini 3.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.9 g
- Sokerit 22.1 g
- Kuitu, kokonais- 1.6 g
- Natrium 37.3 mg
- Kalsium 53 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 39.6 mg
Pääraaka-aineet
-
1 dlMustaherukka
-
140 gMarenki
-
2 rklSokeri
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
2 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
3 dlMustaherukka