Mustaherukkaglögi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/leivonnasiet_makeat_gl_gi_piparit_tarjottimella_m_8.jpg
Mustaherukkaglögi
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Juomat
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Talvi
Valmistusohje
3 dl vettä
2 rkl glögimaustetta tai muutama kokonainen neilikka ja kardemumman siemen, pala inkivääriä ja kanelitanko
mustaherukkamehua
sokeria
vettä
kuorittuja manteleita
rusinoita
- Keitä vettä ja mausteita noin 5 minuutin ajan.
- Siivilöi mausteliemi ja laita se uudelleen kattilaan.
- Lisää mehua, sokeria ja vettä.
- Kuumenna ja tarjoa höyryävänä.
- Lisää laseihin muutama manteli ja rusina.
–
Lisää halutessasi glögiin punaviiniä.Testattu Marttakeittiössä
0.02 kg CO2 ekv
- Energia 11 kcal/annos
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3.6 g
- Sokerit 0.1 g
- Kuitu, kokonais- 2.1 g
- Natrium 1.2 mg
- Kalsium 41 mg
- Rauta 0.3 mg
- C-vitamiini 0.3 mg
Pääraaka-aineet
-
10 gInkivääri, juurakko, raaka
-
2 rklKaneli, jauhettu
-
2 dlVesi, vesijohtovesi