Mustikka-inkivääri-timjamivesi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/04/36a78b6d-b6bd-4fb0-aab1-d6f608a77ff6.jpg
Mustikka-inkivääri-timjamivesi
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Juomat
- Kananmunaton
- Kesä
- Maidoton
Valmistusohje
1 dl mustikoita tai pensasmustikoita
pala tuoretta inkivääriä
kourallinen timjamia
1 l vettä
- Kuori inkivääri. Vuole kuorimaveitsellä noin 5-6 isoa lastua.
- Lisää ainekset kannuun tai pulloon ja kaada kylmä vesi päälle.
- Vesi saa maustua jääkaapissa puolesta tunnista vuorokauteen riippuen siitä, kuinka voimakkaan maun haluat.
- Säilytä jääkaapissa. Lisää halutessasi jääpaloja ennen tarjoilua.
Testattu Marttakeittiössä
0.34 kg CO2 ekv
- Energia 87 kcal/annos
- C-vitamiini 12.4 mg
- Rauta 1.3 mg
- Kalsium 38.3 mg
- Natrium 15 mg
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Sokerit 2.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.8 g
- Proteiini 2.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Rasva 0.8 g
Pääraaka-aineet
-
60 gmustikoita (1 dl)
-
5 viipaletuoretta inkivääriä
-
20 gtuoretta timjamia (kourallinen)
-
1000 gvettä (1 litra)