Mustikka-inkivääri-timjamivesi

G
5 annosta

Valmistusohje

1 dl mustikoita tai pensasmustikoita
pala tuoretta inkivääriä
kourallinen timjamia
1 l vettä

  1. Kuori inkivääri. Vuole kuorimaveitsellä noin 5-6 isoa lastua.
  2. Lisää ainekset kannuun tai pulloon ja kaada kylmä vesi päälle.
  3. Vesi saa maustua jääkaapissa puolesta tunnista vuorokauteen riippuen siitä, kuinka voimakkaan maun haluat.
  4. Säilytä jääkaapissa. Lisää halutessasi jääpaloja ennen tarjoilua.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.34 kg CO2 ekv
  • Energia 87 kcal/annos
  • C-vitamiini 12.4 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 38.3 mg
  • Natrium 15 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Sokerit 2.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.8 g
  • Proteiini 2.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 0.8 g