Mustikka-silakkarullat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/08/mustikkasilakat_h.jpg
Mustikka-silakkarullat
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Marjat
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
500 g silakkafileitä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
pieni ruukku timjamia
1 (luomu)sitruuna
200 g smetanaa
2 dl mustikoita
2 dl ruokakermaa
1 rkl sinappia
- Levitä silakkafileet työtasolle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille suolaa ja mustapippuria.
- Nypi timjaminlehdet irti varsista. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa.
- Sekoita keskenään 100 grammaa smetanaa, reilu 1 dl mustikoita, pari ruokalusikallista timjaminlehtiä ja puolet sitruunankuoresta.
- Levitä smetana lusikalla silakkafileille. Rullaa fileet ja lado ne voideltuun uunivuokaan kyljelleen.
- Sekoita loppuun smetanaan ruokakerma, sinappi, loput timjaminlehdet ja sitruunankuori. Purista joukkoon hieman sitruunamehua. Kaada seos vuokaan silakkarullien päälle. Ripottele pinnalle loput mustikat. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Tarjoa esimerkiksi uusien perunoiden ja kauden kasvisten kanssa. Kylmänä
Vinkki! Kylmänä rullat maistuvat esimerkiksi saaristolaisleivän päällä.
1.24 kg CO2 ekv
- Energia 410 kcal/annos
- Rasva 32.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 16.5 g
- Proteiini 22.1 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 11 g
- Sokerit 4.7 g
- Kuitu, kokonais- 3.1 g
- Natrium 725.9 mg
- Kalsium 173.9 mg
- Rauta 2.4 mg
- C-vitamiini 13.1 mg
Pääraaka-aineet
-
120 gMustikat
-
1 keskikokoinenSitruuna, raaka
-
25 gTimjami, tuore
-
1 tlMustapippuri
-
1 rklSinappi
-
2 dlruokakerma
-
200 gSmetana, rasvaa n. 40 %
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
500 gSilakkafilee