Mustikka-silakkarullat

G
4 annosta

Valmistusohje

500 g silakkafileitä 
1 tl suolaa 
1 tl mustapippuria 
pieni ruukku timjamia 
1 (luomu)sitruuna 
200 g smetanaa 
2 dl mustikoita 
2 dl ruokakermaa 
1 rkl sinappia 

  1. Levitä silakkafileet työtasolle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille suolaa ja mustapippuria. 
  2. Nypi timjaminlehdet irti varsista. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa. 
  3. Sekoita keskenään 100 grammaa smetanaa, reilu 1 dl mustikoita, pari ruokalusikallista timjaminlehtiä ja puolet sitruunankuoresta. 
  4. Levitä smetana lusikalla silakkafileille. Rullaa fileet ja lado ne voideltuun uunivuokaan kyljelleen. 
  5. Sekoita loppuun smetanaan ruokakerma, sinappi, loput timjaminlehdet ja sitruunankuori. Purista joukkoon hieman sitruunamehua. Kaada seos vuokaan silakkarullien päälle. Ripottele pinnalle loput mustikat. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. 
  6. Tarjoa esimerkiksi uusien perunoiden ja kauden kasvisten kanssa. Kylmänä 

Vinkki! Kylmänä rullat maistuvat esimerkiksi saaristolaisleivän päällä. 

Hiilijalanjälki
1.24 kg CO2 ekv
  • Energia 410 kcal/annos
  • Rasva 32.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 16.5 g
  • Proteiini 22.1 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 11 g
  • Sokerit 4.7 g
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Natrium 725.9 mg
  • Kalsium 173.9 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • C-vitamiini 13.1 mg