Mustikkakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/mustikkakeitto.jpg
Mustikkakeitto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Keitot
- Kesä
- Maidoton
- Marjat
- Perinneherkut
Valmistusohje
7 dl vettä
4 dl mustikoita
½ dl sokeria
suurus:
2 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
- Mittaa kattilaan vesi, mustikat ja sokeri.
- Keitä noin 10 minuuttia ja nosta kattila liedeltä.
- Sekoita perunajauhot kylmään veteen.
- Lisää suurus liemeen yhtäjaksoisesti kaataen ja samalla puuhaarukalla sekoittaen.
- Kiehauta keitto ja pane se jäähtymään kulhoon.
- Ripottele pinnalle vähän sokeria.
0.25 kg CO2 ekv
- Energia 92 kcal/annos
- Rasva 0.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.4 g
- Sokerit 16.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Natrium 2.3 mg
- Kalsium 18.1 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 8.9 mg
Pääraaka-aineet
-
2 tlSokeri
-
1 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
1/2 dlSokeri
-
4 dlMustikka, metsämustikka
-
7 dlVesi, vesijohtovesi