Mustikkakukko eli rättänä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/09/mustikkakukko_vaaka_H.jpg
Mustikkakukko eli rättänä
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Jälkiruoat
- Marjat
- Perinneherkut
Valmistusohje
kuori:
200 g voita
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
1 litra mustikoita
½-1 dl sokeria tai hillosokeria
½ dl perunajauhoja
- Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää rasva-sokeriseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele korkeareunainen uunivuoka tai pieniä annosvuokia (esimerkiksi uuninkestäviä kahvikuppeja).
- Painele ¾ taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita täytteen ainekset ja kaada vuokaan.
- Tee lopusta taikinasta kukolle kansi.
- Paista isoa kukkoa 200°C:ssa noin 35-40min, pieniä noin 20-25 min.
- Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.36 kg CO2 ekv
- Energia 384 kcal/annos
- Rasva 21.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 13.3 g
- Proteiini 3.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 50.5 g
- Sokerit 23.9 g
- Kuitu, kokonais- 6 g
- Natrium 223.5 mg
- Kalsium 99.6 mg
- Rauta 1.9 mg
- C-vitamiini 11.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
3/4 dlSokeri
-
1/2 dlJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
10 dlMustikka, metsämustikka
-
1 tlLeivinjauhe
-
4 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
1 dlSokeri
-
200 gVoi