Mustikkakukko eli rättänä

8 annosta

Valmistusohje

kuori:
200 g voita
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
1 litra mustikoita
½-1 dl sokeria tai hillosokeria
½ dl perunajauhoja

  1. Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää rasva-sokeriseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  3. Voitele korkeareunainen uunivuoka tai pieniä annosvuokia (esimerkiksi uuninkestäviä kahvikuppeja).
  4. Painele ¾ taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Sekoita täytteen ainekset ja kaada vuokaan.
  6. Tee lopusta taikinasta kukolle kansi.
  7. Paista isoa kukkoa 200°C:ssa noin 35-40min, pieniä noin 20-25 min.
  8. Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.36 kg CO2 ekv
  • Energia 384 kcal/annos
  • Rasva 21.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 13.3 g
  • Proteiini 3.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 50.5 g
  • Sokerit 23.9 g
  • Kuitu, kokonais- 6 g
  • Natrium 223.5 mg
  • Kalsium 99.6 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • C-vitamiini 11.1 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus