Mustikkakukkomuffinit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/05/a02c1c78-8815-466f-b26c-6ba6984228e5.jpg
Mustikkakukkomuffinit
Savolainen perinneruoka mustikkakukko taittuu myös muffineiksi! Kannen sijaan voit ripotella pinalle taikinapaloja muruksi.
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Makea leivonta
- Marjat
- Perinneherkut
Valmistusohje
pohja
200 g voita
¾ dl sokeria
3 ½ dl ruisjauhoa
¾ tl leivinjauhetta
täyte
500 g pakastemustikoita
n. 1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
tarjoiluun
rahka
sokeria
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Voitele muffinivuoka tai pienet annosvuoat.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos.
- Erota taikinasta vajaa ⅓. Jaa loppu taikina 10 osaan ja painele se muffinivuoan pohjalle ja reunoille.
- Muotoile lopusta taikinasta kannet leivinpaperin päälle ja laita ne jääkaappiin hetkeksi.
- Sulata mustikat mikrossa (nopeuttaa mustikkakukon kypsymistä). Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Annostele täyte muffinivuokaan. Aseta kukkojen kannet päälle.
- Paista kukkoja 200 asteessa n. 40 min. Jos kansitaikina alkaa tummua, voit suojata sitä asettamalla leivosten päälle folion paiston loppupuolella.
- Notkista maustamatonta rahkaa kulhossa ja mausta sokerilla. Tarjoa valmiiden mustikkakukkomuffinien kanssa.
Vinkki! Ruiskuori on helposti murtuvaa, joten kuljeta mustikkakukkomuffinit tarvittaessa muffinivuossa.
- Energia 367 kcal/annos
- Rasva 18.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.8 g
- Proteiini 4.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 48.1 g
- Sokerit 25.8 g
- Kuitu, kokonais- 4.2 g
- Natrium 182 mg
- Kalsium 79.3 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 5.1 mg
Pääraaka-aineet
-
250 gramsRahka, maitorahka, maustettu, rasvaa 7 %, valio
-
60 gramsJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
500 gramsMustikat
-
0.75 tspLeivinjauhe
-
193 gramsRye grain
-
170 gramsSokeri
-
200 gramsVoi