Helppo mustikkapiirakka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/mustikkapiirakka.jpg
Helppo mustikkapiirakka
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kesä
- Makea leivonta
- Marjat
Valmistusohje
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
1 dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
1 ½ dl piimää
1 ½ dl sulatettua voita tai margariinia
Päälle:
mustikoita
sokeria
- Sekoita sokeri, jauhot, hiutaleet ja sooda keskenään.
- Lisää piimä ja jäähtynyt rasva.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan.
- Levitä päälle mustikoita ja sokeria.
- Paista 200°C noin 30 minuutin ajan.
Katso video
0.16 kg CO2 ekv
- Energia 168 kcal/annos
- Rasva 5.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
- Proteiini 2.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 27.7 g
- Sokerit 16.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 156.8 mg
- Kalsium 24.1 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 3.8 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/2 dlSokeri
-
5 dlMustikka, metsämustikka
-
75 gVoi
-
1 1/2 dlPiimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
-
1 tlRuokasooda
-
1 dlKaurahiutale
-
2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 1/2 dlSokeri