Mustikkapiirakka pullapohjaan

Perinteinen mustikkapiirakka saa ihanan pullapohjan, joka valmistuu helposti uunipellillä.

12 annosta

Valmistusohje

2 ½ dl maitoa tai vettä 
25 g hiivaa 
¾ dl sokeria 
2 tl kardemummaa 
n. 7 dl vehnäjauhoja 
75 g margariinia 

Täyte:
n. 600 g mustikoita
0,75 dl sokeria
(0,5 dl perunajauhoja)

Voiteluun: kanamunaa 

  1. Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva. 
  2. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma sekä jauhot ja viimeiseksi pehmeä rasva. 
  3. Alusta taikina tasaiseksi. 
  4. Ota taikinasta ¾ ja kauli uunipellin kokoiseksi levyksi. 
  5. Nosta levy leivinpaperin päälle pellille nousemaan. Peitä leivinliinalla ja anna kohota n. 45 minuuttia. 
  6. Kauli loppu taikina piirakan päälle tulevaa ristikkoa varten ohueksi levyksi ja jätä myös kohoamaan. 
  7. Sekoita keskenään mustikat ja sokeri. (Jos käytät pakastemustikoita, sekoita jäisiin marjoihin 0,5 dl perunajauhoja). 
  8. Lisää kohonneelle pohjalle mustikkaseos. Tee kaulitusta taikinasta nauhat ja tee ristikot piirakan päälle. 
  9. Voitele munalla ja paista 200°C:ssa noin 20 minuuttia. 
  10. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. Varsinkin pakastemustikoita käytettäessä, marjatäyte on uunista otettaessa löysä.  

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.25 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 268 kcal/annos
  • Rasva 5.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
  • Proteiini 5.2 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 48.7 g
  • Sokerit 15.5 g
  • Kuitu, kokonais- 2.7 g
  • Natrium 44.1 mg
  • Kalsium 12.4 mg
  • Rauta 2 mg
  • C-vitamiini 1.3 mg

Testattu Marttakeittiössä