Mustikkasima
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/05/mustikkasima.jpg
Mustikkasima
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juomat
- Kananmunaton
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Marjat
- Vegaaninen
Valmistusohje
6–7 dl kotimaisia mustikoita
250 g fariinisokeria
250 g taloussokeria
4 l vettä
1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)
Pullotukseen
sokeria, rusinoita
- Survo mustikoita kevyesti.
- Mittaa litra vettä, marjat ja sokerit kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää joukkoon 3 l kylmää vettä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita kattilaan muiden aineiden joukkoon.
- Anna siman käydä huoneenlämmössä yön yli.
- Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Laita pullot jääkaappiin.
- Sima on valmista juotavaksi muutaman päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.
- Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 113 kcal/annos
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 28.5 g
- Sokerit 27.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 3.9 mg
- Kalsium 12 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 2.4 mg
Pääraaka-aineet
-
4 gramsYeast, baker's, active dry
-
250 gramsRuskeasokeri
-
250 gramsSokeri
-
500 gramsMustikat