Mutapiirakka mustapavuista
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/09/martat_mutakakku_mustapavuista_vaaka_h.jpg
Mutapiirakka mustapavuista
Piirakka on mehevä, maukas ja terveellinen vaihtoehto makeannälkään, makupala kahvin tai teen kera. Kaksinkertaisesta taikinasta tulee pieni uunipellillinen.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasviproteiini
- Maidoton
- Makea leivonta
Valmistusohje
1 tlk (á 400 g/230 g) mustapapuja suolaliemessä
3 kananmunaa
1 dl öljyä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl (ruoko)sokeria
100 g tummaa suklaata
1 dl pekaani- tai saksanpähkinöitä rouhittuna
- Valuta ja huuhtele mustapavut. Yhdistä ne munien, öljyn, kaakaojauheen ja sokereiden kanssa kulhoon ja soseuta tasaiseksi massaksi.
- Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja kääntele pähkinöiden kanssa taikinaan.
- Levitä seos öljyllä siveltyyn, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20 x 20 cm) tai pyöreään piirasvuokaan (halkaisija 26 cm).
- Kypsennä piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 20–30 min, kunnes kakun keskiosa on juuri ja juuri kypsynyt.
- Anna jäähtyä ennen paloittelua. Piirakan rakenne on lämpimänä pehmeä, se jähmettyy jääkaapissa.
- Tarjoa mutapiirakka jäätelön tai vaniljakastikkeen ja vadelmien kanssa.
Vinkki! Saat vegaanisen piirakan, kun käytät taikinaan kananmunien sijaan 1,25 dl omenasosetta tai -hilloa. Vähennä taikinan sokerimäärää, jos omenalisässä on sokeria. Tarkista myös suklaan vegaanisuus.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.16 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 179 kcal/annos
- Rasva 13.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
- Proteiini 2.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.7 g
- Sokerit 11.5 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 13.2 mg
- Kalsium 16.7 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 0 mg
Pääraaka-aineet
-
7 rklPähkinä, pekaanipähkinä
-
100 gSuklaa tumma
-
130 gSokeri
-
7 rklKaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
-
7 rklRypsiöljy
-
3 kplKananmuna, kuoreton
-
230 gPavut, neste pavuista