Näkkäri-härkäpapulasagne
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/05/martat_sailonta_nakkarilasagne_h-683x1024-1-rotated.jpg
Näkkäri-härkäpapulasagne
Tämä lasagne onnistuu helposti myös gluteenittomasta näkkileivästä. Valitse kuitupitoinen näkkileipä. Tomaattikastike maistuu myös hyvin pastan kanssa!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Hävikkiherkut
- Kananmunaton
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
Noin 6 annosta
Tomaattikastike härkäpavusta
2 isoa sipulia
4 porkkanaa
2 rkl öljyä
2 isoa valkosipulinkynttä
1,5 dl paahdettua härkäpapurouhetta
2 prk (á 500 g) tomaattimurskaa
4 dl vettä
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1 tl mustapippuria
1 rkl soijakastiketta
1 tl sokeria
1 rkl punaviinietikkaa
200 g sulatejuustoa
Väliin: 14–16 näkkileipäpalaa
Pinnalle: 2 dl juustoraastetta
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat. Kuullota sipulia ja porkkanaraastetta öljyssä pannun pohjalla. Lisää joukkoon valkosipulin kynnet ja härkäpapurouhe.
- Lisää tomaattimurska. Mittaa vesi ja huuhtele sillä tomaattimurskapurkki ja kaada kastikkeeseen. Mausta yrteillä, pippurilla, soijakastikkeella, sokerilla ja etikalla. Anna kastikkeen hautua 10 minuuttia.
- Lisää sulatejuusto ja maista kastiketta. Kastike saisi olla löysää, koska näkkärit imevät nestettä. Lisää tarvittaessa vettä kastikkeeseen.
- Valuta kolmasosa kastikkeesta uunivuoan pohjalle. Levitä noin 8 näkkileipää kastikkeen päälle ja valuta puolet lopusta kastikkeesta näkkäreiden päälle. Lisää näkkileivät ja sitten loput kastikkeesta. Ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
1.49 kg CO2 ekv
- Energia 665 kcal/annos
- Rasva 21.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.5 g
- Proteiini 21.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 117.1 g
- Sokerit 17.9 g
- Kuitu, kokonais- 18.9 g
- Natrium 1442.8 mg
- Kalsium 307.9 mg
- Rauta 7.8 mg
- C-vitamiini 30.3 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
100 gJuusto, kerma
-
650 gNäkkileipä, ruisnäkkileipä, kuitua 17%
-
200 gSulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen
-
1 rklPunaviinietikka
-
1 tlSokeri
-
1 rklSoijakastike valmistettu soijasta ja vehnästä (shoyu)
-
1 tlMustapippuri
-
1 tlBasilika, kuivattu
-
1 tlOregano, kuivattu
-
1 tlTimjami
-
400 gVesi, vesijohtovesi
-
1000 gTomaattimurska
-
100 gPapu, härkäpapu, keitetty
-
18 gValkosipuli
-
2 rklRypsiöljy
-
260 gPorkkana
-
200 gSipuli