Ndole, katkarapukastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/07/martat_afrikka_kamerun_katkarapukastike_vaaka_h.jpg
Ndole, katkarapukastike
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
noin 500 g MSC-merkittyjä katkarapuja
2-3 rkl öljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl inkivääriä raastettuna
6 tomaattia
1 pkt pinaattia
2 dl maapähkinävoita
(1-2 dl vettä)
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
- Ota katkaravut sulamaan hyvissä ajoin. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja lisää hienonnettu sipuli, murskattu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Kypsennä muutama minuutti.
- Pilko tomaatit ja lisää kattilaan. Vähennä lämpöä ja anna hautua muutama minuutti. Lisää pinaatti ja kypsennä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia.
- Lisää maapähkinävoi. Sekoita hyvin, peitä kannella ja jatka kypsentämistä muutaman minuutin ajan. Jos seos tuntuu liian kuivalta, lisää siihen noin 1-2 dl vettä.
- Lisää sulat katkaravut joukkoon. Kypsennä vain hetki, että ravut eivät sitkisty. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa riisin kanssa.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 327 kcal/annos
- C-vitamiini 61.7 mg
- Rauta 4.4 mg
- Kalsium 130.8 mg
- Natrium 422.8 mg
- Kuitu, kokonais- 3.4 g
- Sokerit 4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.1 g
- Proteiini 20.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.8 g
- Rasva 22 g
Pääraaka-aineet
-
500 gKatkarapu
-
2.5 rklRypsiöljy
-
1 kplSipuli
-
21 gValkosipuli
-
6 kplTomaatti
-
500 gPinaatti
-
180 gMaapähkinävoi, Natural (ilman soijaa)
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola