Nizzan salaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

1 jääsalaatti
3 keitettyä munaa
4 keitettyä perunaa
2 tomaattia
100 g keitettyjä vihreitä papuja
1 sipuli tai pala purjoa
1 tlk tonnikalaa tai muuta säilykekalaa
1 dl mustia oliiveja
ranskalainen salaatinkastike:
viinietikkaa ja öljyä (1:3)
ripaus suolaa ja mustapippuria

1.Revi jääsalaatti laakean salaattikulhon pohjalle.
2.Kuori ja viipaloi perunat ja lohko kovaksi keitetyt munat.</li
3.Viipaloi tai lohko tomaatit, leikkaa kokonaiset pavut hieman lyhemmiksi ja viipaloi sipulista ohuita renkaita.
4.Kokoa salaatin päälle perunat, tomaatit, valutettu tonnikala ja sipulirenkaat.</li
5.Koristele salaatti munalohkoilla ja mustilla oliiveilla.
6.Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, valuta salaatin päälle tai tarjoa erikseen.

Nizzalainen salaatti riittää hyvin kevyeksi lounaaksi.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.95 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 314 kcal/annos
  • Rasva 20.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
  • Proteiini 17.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.3 g
  • Sokerit 3.1 g
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Natrium 684.1 mg
  • Kalsium 76.1 mg
  • Rauta 3.9 mg
  • C-vitamiini 15.8 mg