Nizzan salaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Maidoton
- Salaatit
Valmistusohje
1 jääsalaatti
3 keitettyä munaa
4 keitettyä perunaa
2 tomaattia
100 g keitettyjä vihreitä papuja
1 sipuli tai pala purjoa
1 tlk tonnikalaa tai muuta säilykekalaa
1 dl mustia oliiveja
ranskalainen salaatinkastike:
viinietikkaa ja öljyä (1:3)
ripaus suolaa ja mustapippuria
1.Revi jääsalaatti laakean salaattikulhon pohjalle.
2.Kuori ja viipaloi perunat ja lohko kovaksi keitetyt munat.</li
3.Viipaloi tai lohko tomaatit, leikkaa kokonaiset pavut hieman lyhemmiksi ja viipaloi sipulista ohuita renkaita.
4.Kokoa salaatin päälle perunat, tomaatit, valutettu tonnikala ja sipulirenkaat.</li
5.Koristele salaatti munalohkoilla ja mustilla oliiveilla.
6.Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, valuta salaatin päälle tai tarjoa erikseen.
Nizzalainen salaatti riittää hyvin kevyeksi lounaaksi.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 314 kcal/annos
- Rasva 20.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
- Proteiini 17.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.3 g
- Sokerit 3.1 g
- Kuitu, kokonais- 2.4 g
- Natrium 684.1 mg
- Kalsium 76.1 mg
- Rauta 3.9 mg
- C-vitamiini 15.8 mg
Pääraaka-aineet
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/4 tlRuokasuola, jodioitu
-
1 rklViinietikka
-
3 rklOliiviöljy
-
100 gLehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso
-
50 gOliivi, keskiarvo, kivetön, öljyssä, vihreä/musta
-
140 gTonnikala, öljyssä
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
100 gPapu, vihreä
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Tomaatti
-
4 kplPeruna, kuorittu, keitetty, suolaton
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, keitetty