Nokkos-fetapiirakka

12 annosta

Valmistusohje

Pohja:
100 g voita tai margariinia
2 keitettyä, kylmää perunaa hienona raasteena
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2–3 dl kiehautettuja nokkosenlehtiä hienonnettuina
1 nippu kevät- tai ruohosipulia
200 g fetajuustoa pieninä kuutioina
2 dl maitoa
2 munaa
1 tl suolaa
ripaus vastajauhettua mustapippuria

  1. Sekoita keskenään pehmeä rasva ja perunaraaste.
  2. Sekoita keskenään vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja nypi ne sormin rasva-perunaseokseen.
  3. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kauli tai taputtele taikina ohueksi levyksi piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Sekoita keskenään nokkosenlehdet, hienonnetut ruohosipulit sekä fetajuustokuutiot.
  6. Sekoita keskenään maito sekä munat, mausta suolalla sekä mustapippurilla.
  7. Lisää munamaito muiden täyteaineiden joukkoon ja kaada vuokaan.
  8. Paista 175°C:ssa noin 45 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte kokonaan hyytynyt.
Hiilijalanjälki
0.36 kg CO2 ekv
  • Energia 191 kcal/annos
  • Rasva 12.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.1 g
  • Proteiini 7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.2 g
  • Sokerit 1.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Natrium 548.4 mg
  • Kalsium 209.5 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 17 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus