Nokkos-fetapiirakka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/nokkospiirasnetti.jpg
Nokkos-fetapiirakka
-
Avainsanat:
- Kesä
- Kevät
- Suolainen leivonta
- Villiyrtit
- Välipalat
Valmistusohje
Pohja:
100 g voita tai margariinia
2 keitettyä, kylmää perunaa hienona raasteena
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2–3 dl kiehautettuja nokkosenlehtiä hienonnettuina
1 nippu kevät- tai ruohosipulia
200 g fetajuustoa pieninä kuutioina
2 dl maitoa
2 munaa
1 tl suolaa
ripaus vastajauhettua mustapippuria
- Sekoita keskenään pehmeä rasva ja perunaraaste.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja nypi ne sormin rasva-perunaseokseen.
- Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kauli tai taputtele taikina ohueksi levyksi piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita keskenään nokkosenlehdet, hienonnetut ruohosipulit sekä fetajuustokuutiot.
- Sekoita keskenään maito sekä munat, mausta suolalla sekä mustapippurilla.
- Lisää munamaito muiden täyteaineiden joukkoon ja kaada vuokaan.
- Paista 175°C:ssa noin 45 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte kokonaan hyytynyt.
0.36 kg CO2 ekv
- Energia 191 kcal/annos
- Rasva 12.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.1 g
- Proteiini 7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.2 g
- Sokerit 1.4 g
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Natrium 548.4 mg
- Kalsium 209.5 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 17 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
2 kplPeruna, kuorittu, keitetty, suolaton
-
100 gVoi
-
2 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 rklVesi, vesijohtovesi
-
1 tlLeivinjauhe
-
200 gJuusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
-
2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/4 tlMustapippuri
-
2 1/2 dlNokkonen
-
50 gRuohosipuli