Nokkos-perunarieskat

10 annosta

Valmistusohje

1 l keitettyjä perunoita soseutettuna tai muusin rippeet
1 tl suolaa
2 dl maitoa tai perunoiden keitinlientä
1 dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ryöpättyä, hienonnettua tai 0,5 dl kuivattua nokkosta

  1. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  2. Taputtele taikinasta jauhoisin käsin leivinpaperin päälle pellille noin puolen sentin paksuisia, kämmenen kokoisia rieskoja.
  3. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250°C:ssa ruskeapilkkuisiksi.
  4. Rieskat ovat parhaimmillaan lämpiminä.

    Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.33 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 140 kcal/annos
  • C-vitamiini 11.1 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 56 mg
  • Natrium 243 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 1.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.5 g
  • Proteiini 4.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 0.8 g