Nokkos-perunarieskat

10 annosta

Valmistusohje

1 l keitettyjä perunoita soseutettuna tai muusin rippeet
1 tl suolaa
2 dl maitoa tai perunoiden keitinlientä
1 dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ryöpättyä, hienonnettua tai 1/2 dl kuivattua nokkosta

  1. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  2. Taputtele taikinasta jauhoisin käsin leivinpaperin päälle pellille noin puolen sentin paksuisia, kämmenen kokoisia rieskoja.
  3. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250°C:ssa ruskeapilkkuisiksi.
  4. Rieskat ovat parhaimmillaan lämpiminä.

    Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.33 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 140 kcal/annos
  • C-vitamiini 11.1 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 56 mg
  • Natrium 243 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 1.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.5 g
  • Proteiini 4.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 0.8 g