Nokkos-perunarieskat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Nokkos-perunarieskat.jpg
Nokkos-perunarieskat
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kesä
- Suolainen leivonta
- Villiyrtit
Valmistusohje
1 l keitettyjä perunoita soseutettuna tai muusin rippeet
1 tl suolaa
2 dl maitoa tai perunoiden keitinlientä
1 dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ryöpättyä, hienonnettua tai 1/2 dl kuivattua nokkosta
- Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.
- Taputtele taikinasta jauhoisin käsin leivinpaperin päälle pellille noin puolen sentin paksuisia, kämmenen kokoisia rieskoja.
- Pistele rieskat haarukalla ja paista 250°C:ssa ruskeapilkkuisiksi.
- Rieskat ovat parhaimmillaan lämpiminä.
Testattu Marttakeittiössä
0.33 kg CO2 ekv
- Energia 140 kcal/annos
- C-vitamiini 11.1 mg
- Rauta 1.1 mg
- Kalsium 56 mg
- Natrium 243 mg
- Kuitu, kokonais- 2.1 g
- Sokerit 1.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.5 g
- Proteiini 4.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Rasva 0.8 g
Pääraaka-aineet
-
10 dlPerunasose, vesi, kotitekoinen lastenruoka, suolaton
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
1 dlOhrajauho
-
3 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 dlNokkonen